2. Lekarski pregled u školama odbojke

2. Lekarski pregled u školama odbojke

Lekarski pregledi svih članova su po zakonu o sportu obaveza kluba i članova 2 puta godišnje. To je jedina obaveza koja se pored članarine plaća u našem klubu. Pregled košta 750 din., a obavljaju ga licencirani sportski lekari sportske medicine, na osnovu koga daju mišljenje da li je član sposoban za bavljenje sportom. Po nekada se desi da se na tim lekarskim pregledima otkrije zdravstveni problem koga ni roditelji ni dete nisu svesni, a zbog koga se dete ne može da nastavi da se bavi sportom. Dakle, oni su nekada signal za rešavanje problema, nekada spašavaju dete, a klubu i roditeljima daju sigurnost da će na treninzima i utakmicama dete biti zdravstveno sposobno da podnese napore.
Na lekarski pregled se dolazi sa maskom i prilikom ulaza se dezinfikuju ruke. Deca prvo pismeno odgovaraju na nekoliko pitanja koja je propisala Svetska zdravstvena organizacija, te su lekari obavezni da ih postave, potom se meri telesna visina i masa, radi se EKG, sluša se rad srca i disanje, pregleda držanje, po potrebi se dete opterećuje fizički kako bi se ponovo uradio EKG… Ništa ne boli.

Za mlađu decu koja prvi put rade ovakvu vrstu pregleda preporučuje se da dođu sa jednim roditeljem, jer ona ne znaju da odgovore na neka pitanja o bolestima u porodici npr. Nije obavezno. Ako negde zapnemo, zvaćemo Vas.

Raspored lekarskih pregleda je:

Četvrtak 15.4.2021. u SC Olimp-Zvezdara (Vjekoslava kovača 11)

– 18:00 Škola odbojke Desanka Maksimović

– 19:00 Škola odbojke SC Olimp-Zvezdara

– 20:00 Škola odbojke Veljko Dugošević

Petak 16.4.2021. u Play Off centru (Bul. Kralja Aleksandra 650)

– 18:00 Škola odbojke Dragojlo Dudić

– 19:00 Škola odbojke Vladislav Petković Dis

– 20:00-22:00 Škola odbojke Play Off centar

Nedelja 18.4.2021. u Građevinskoj tehničkoj školi (Hajduk Stankova 2)

– 17:00-20:00 Škola odbojke Ćirilo i Metodije

Preciznije:

17:00 sati – 2012. i 2013. god.,

17:30 sati – 2011. god.,

18:00 sati – 2010. god.,

19:00 sati – 2009. god.,

19:30 sati – 2008. god. i stariji,

20:00 svi koji nisu bili u svom terminu.

Napomene:
Za lekarski pregled nije potrebna zdravstvena knjižica, a novac se daje dežurnom treneru koji to evidentira. Ako niste u mogućnosti da navedenog datuma platite lekarski pregled, neka dete dođe na pregled, a novac ćete dati treneru drugi put. Važno je da se pregled obavi što pre.

Ako neko baš ne može da dođe u termin kada je raspoređen treba da dođe na kraj pregleda ili neki drugi ponuđeni dan na drugoj lokaciji i da bude spreman da možda više čeka na red.

Ako pregled želite da obavite u svojoj režiji, pogledajte spisak licenciranih lekara sportske medicine u Beogradu (http://www.lekarimedicinesporta.rs/tabela_ustanova_za_pregled_sportista.html), pa ga obavite gde na nekom od navedenih mesta. Uzmite u obzir da se pregledi zakazuju uglavnom za neki duži period, da su skuplji i da dete ne može da ide samo na pregled, da Vam treba potvrda da je dete član kluba… Ukratko, složenije je, sporije i skuplje. Naš klub sarađuje sa poliklinikom Pro vita, u kojoj radi najviše licenciranih sportskih lekara, a naši šlanovi, uz napomenu da su članovi OK Lucky Star, dobijaju pregled za 900 dinara. Postoji dosta lekara koji obavljaju ovu vrstu pregleda, a da ustvari nemaju licencu za takav rad (tzv. divljaci)! Jedino pregled licenciranog sportskog lekara je validan i inspekcije ga priznaju, a i nije se igrati sa zdravljem deteta i prepustiti njegov pregled nekome ko nema licencu za obavljanje takve delatnosti.

                                                                                                                           Vidimo se u zdravlju!

 

Povezane vesti

Aktivnosti

Novi programi u klubu

Novi programi u klubu su: „Moj prvi smeč“. Program namenjen isključivo dečacima početnicima od 7 do 12 godina. Organizatori su Odbojkaški savez Beograda (OSB) i OK Lucky Star. Cilj je

Oglasna tabla škole odbojke Desanka Maksimović

Februar u ŠO Desanka Maksimović

Poštovani roditelji, draga deco U subotu 28.1. je poslednji trening pre zimskog raspusta. U februaru nećemo imati treninge prvih 9 dana, koje članovi mogu da provedu u odmoru ili putovanju.

Opšta oglasna tabla

Februar u školi odbojke Ćirilo i Metodije

OBAVEŠTENJE O RADU ŠKOLE ODBOJKE ZA VREME I NAKON RASPUSTA U FEBRUARU Poštovana deco i roditelji, pošto neki članovi putuju za vreme raspusta, pogotovo prve nedelje, predstavljamo Vam plan rada