Lucky Star liga

Lucky Star liga je jedinstveno unutarklubsko takmičenje u kome učestvuju SVA deca iz škola odbojke, čim nauče osnovne elemente igre i kada trener proceni da mogu da nastupe. Igra se od sezone 2013/2014. u 4 kategorije koje su formirane na osnovu uzrasta i nivoa igre, kako bi deca igrala sa sebi bliskima. To je događaj na kome deca pokazuju šta su naučila u školi odbojke. Cilj lige je učešće SVE dece iz škola odbojke, da deca dožive utakmice, da nauče da gube, da nauče da čestitaju kada pobede, da bodre jedni druge i da se raduju zajedno svakom poenu, da nije važno da li su pali i koliko puta već koliko brzo mogu da ustanu, da nauče da je i sudija čovek koji može i sme da pogreši, da se spremaju za život kroz uspone i padove, da nauče kako da prevaziđu strah, tremu, da stiču iskustvo u igranju utakmica, da roditelji mogu da vide šta je dete naučilo… Lucky Star ligu mogu da gledaju roditelji. Uostalom, deca je i igraju i zbog toga da bi ih danas gledali roditelji, a sutra možda selektori i ceo svet. Jedini uslov je da roditelji ponesu čiste patike u kojima će biti u sali.

Tri prvoplasirane ekipe u A kategorijama (obično deca koja duže treniraju ili su nadarenija) na kraju takmičenja dobijaju medalje. Često je to prva medalja u životu i u karijeri za većinu dece, tako da je i dodela medalja događaj za njih i roditelje. U sezoni 2015./2016. igraće se na dve lokacije, u SC Olimp-Zvezdara  (nedeljom od 13 do 15 sati) i u OŠ Ćirilo i Metodije (nedeljom od 18 do 20 sati).  U SC Olimp-Zvezdara igraće mlađe kategorije, a u OŠ Ćirilo i Metodije starije. Na sajtu kluba pišu se vesti o odigranim utakmicama i vode tabele. Lucky Star liga je za mnogu decu njihovo svetsko prvenstvo…

Ciljevi Lucky Star lige su:
1. učešće SVE dece iz škola odbojke (po tome je naš klub jedinstven), 
2. učiniti članove kluba ljubiteljima kluba, 
3. sticanje iskustva u igranju utakmica, 
4. socijalizacija dece (upoznavanje nove dece i bolje upoznavanje unutar ekipe),
5. prihvatanje stvarnog mesta u ekipi (vraćanje nekih igrača „na zemlju“ ili davanje „vetra u leđa“),
6. učenje protokola pre i za vreme utakmice (redosled zagrevanja, izlazak na igralište, pozdrav sa protivnikom i ekipom, izmene igrača, time-out…)
7. uigravanje ekipa za Lucky Star turnir,
8. razvoj tehnike, taktike igrača,
9. razvoj osećaja pripadnosti ekipi, (timizacija ekipe),
10. učenje prevazilaženja stresnih situacija,
11. učenje lepog ponašanja (pružanjem podrške saigračima, poštovanje protivnika, sudija, publike),
12. usluga više za istu članarinu (utakmice su odbojkaške aktivnosti iz Ugovora o članstu u školi odbojke) …
• Tabela se vodi na sajtu samo za mlađu A i stariju A kategoriju.
• Utakmice se igraju 3 seta. Prva dva do 21 poen, a treći do 15 poena. Ako ne bude vremena setovi se skraćuju po potrebi na 15 poena, odnosno 10 za treći set, ali se o tome dogovaraju treneri pre početka seta. Ako je zagrevanje, iz nekog razloga, bilo duže od 15 minuta, prvi set je do 15 poena. Cilj promene dužine seta je iskoristiti maksimalno termin za igranje utakmica, a ne ući u naredni termin i tako skratiti sledeću utakmicu. Ekipe koje igraju utakmicu samo u drugom satu termina za utakmice (od 14 do 15 u SC Olimp i od 19 do 20 u ĆiM), zagrevaju se van igrališta bez lopti, a po početku njihovog termina za utakmice mogu se zagrevati sa loptom na igralištu i mreži najviše 10 minuta. U slučaju da se utakmica završi za manje od sat vremena, igra se dodatno, revijalno, jer je cilj naše lige i da ceca što više igraju. Dakle, termini u sali se koriste do poslednjeg minuta.
• I u slučaju rezultata 2:0 igra se treći set. Pobednik dobija 3 boda (za pobedu 3:0 ili 2:1), a ekipa koja je izgubila utakmicu, može da dobije 1 bod ako je osvojila 1 set.