S namerom da se naši članovi edukuju i nastave sa upoznavanjem lepota Srbije, po 12. put, ove godine u Kraljevu, naš klub organizuje letnje odbojkaške pripreme takmičara za sezonu 2020/2021. od pionirskog uzrasta i za starije, i kamp za članove škola odbojke istog uzrasta. Dakle, za dečake 2006. god. i starije i devojčice 2007. god. i starije *. 

     

Bićemo smešteni u Domu učenika srednjih škola Kraljevo (www.domkraljevo.rs), koji je Ministarstvo prosvete kategorisalo kao dom „A“ kategorije, po troje u sobama sa kupatilom i internetom i ako su one sa 4-5 kreveta (Dakle, uživaćemo konfor većih soba). Dom ima vrlo prijatne prostorije za druženje, večernje programe, letnjikovce, svoju pekaru u kuhinji, a najveća prednost mu je nova hala koja se zavesom pregrađuje na dve, u kakvoj do sada nismo imali prilike da treniramo. Blizu je pečačke staze uz Ibar.

    
Učesnike smo podelili po uzrastu kako bismo dodatno podstakli upoznavanje, druženje , a tako i atmosferu i doživljaj priprema. Veća je mogućnost da deca iz škola odbojke budu zapažena od trenera pionirskih, kadetskih i juniorskih ekipa, a možda i da treniraju sa njima, što često bude slučaj. Dosadašnje iskustvo kaže da preko 70% članova koji su redovni polaznici kampova, pre ili kasnije, postanu takmičari. Pripreme su, godinu dana čekano, sastajalište najupornijih, najvrednijih, najposvećenijih, najambicioznijih, najtalentovanijih, naj… članova kluba.
Cilj je pripremanje takmičara za sezonu 2020/2021., a za članove škola odbojke doživljaj sedmodnevnog sportskog života, koji je skoro sve vreme u trenažnoj grupi ili ekipi. To i je prilika da trenrira dva puta dnevno (najčešće 2 x 1,5-2 sata), da se prihvate osnovna načela sporta, za nova poznanstva i druženja, a ponajviše za dobru zabavu uz igru koji svi volimo i koji nas spaja. Imamo odlične uslove za treninge i zabavu. Pored hale sa 2 igrališta na rapolaganju nam je i renovirana sala osnovne škole, otvorena igrališta, staza pored Ibra, sale za sastanke, gradski bazen, letnjikovci… U blizini ima dosta istorijskih znamenitosti, a neke planiramo da obiđemo.
Učešće na pripremama nije obavezno, ali je vrlo poželjno, zbog zauzimanja zapaženog mesta u ekipi već na početku sezone, fizičke aktivnosti i uopšte sportskog napretka.
Treninzi su često uz muziku i drugačiji no u Beogradu, a posle treninga ne idemo kući nego se druženje nastavlja (!)… pored reke, na bazenu, na izletu, ručku, u sobi, na sledećem treningu, večeri, u gradu, na večernjem programu, u snovima…, a sutra… opet…

     
Ceo aranžman obuhvata:
• 7 punih pansiona (nedelju dana ranije mi biramo meni, a za doručak je Švedski sto)
• prevoz na relaciji Beograd- Kraljevo-Beograd,
• smeštaj u većim 1/3 sobama sa kupatilom i internetom
• dva treninga + futing,
• ulaz na bazen,
• obrazovno-pedagoški rad,
• poludnevni izlet po želji polaznika sa prevozom i ulaznicama (Vrnjačka banja/ manastiri Žiča Studenica, Ljubostinja/ tvrđava Maglič ili sl.),
• učešće na turniru,
• korišćenje Wi-Fi mreže i TV sale,
• osiguranje učesnika 24/7,
• večernji grupni izlasci i zabavne večeri sa animatorom,
• dežurni lekar 24/7,
• majicu sa priprema,
• fotografisanje tokom priprema (fotografije se kasnije mogu preuzeti sa sajta kluba).

Primer satnice jednog dana na pripremama:
07:30 – ustajanje
07:40 – futing
08:10 – spremanje soba
08:30 – doručak
09:30 – 11:30 prepodnevni trening
13:00 – ručak
14:00 – 16:00 popodnevni odmor
16:30 – 17:30 predavanje „Specifičnosti mečiranja iz zone 1“
18:00 – 20:00 večernji trening
19:30 – večera
20:30 – izlazak u grad
23:00 – povečerje


Kampovi su nezaboravna iskustva, poput i ekskurzija, kojih se sećamo do kraja života, samo još malo bolja, jer smo sa onima koji su kao i mi – zaljubljenici u tu magičnu igru. Naš zadatak je da tako bude i sa Vašim detetom.

Cena priprema je 200 €, a za prijave su do 10. aprila cena je 180 €. Uplate u gotovini su u evrima, a na račun kluba u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Član je prijavljen za pripreme tek kada se popuni online prijava i kada se uplati rezervacija u iznosu od 40 €. Ostatak se uplaćuje po dinamici koju izaberu roditelji, a najkasnije do 10.8.2020. Popust na dvoje dece iz porodice je 15 € po detetu, a na troje po 20 €.
Polazak iz Beograda je 20.8. pre podne, a povratak iz Kraljeva 27.8. oko podne. Preciznije informacije do kraja juna.

U slučaju odustajanja od priprema do 1. juna, ceo uplaćen iznos će Vam biti vraćen, a nakon toga nije rezervacije se ne vraćaju, bez obzira na razlog odustajanja. U slučaju da zbog vanrednog stanja i sl ne budu organizovane pripreme ceo uplaćen iznos će biti vraćen (i rezervacija!).

Molimo sve zainteresovane da se prijave što pre kako bismo mogli da na vreme dogovaramo prevoz, izradu opreme za polaznike, osiguranje učesnika, koliko i kojih trenera će putovati, koji treneri će raditi tada u Beogradu, koliko će biti trenažnih grupa, koliko sati sale će biti zakupljeno, itd. Prijave u poslednjih mesec dana pred polazak, pričinjavaju klubu velike probleme oko navedenih obaveza, jer i pored toga što je sve na vreme organizovao, mora npr. u jeku sezone da traži veće autobuse, po većoj ceni za sve putnike…, a nekada iz navedenih razloga nisu ni moguće. Molimo Vas, da po tom pitanju, budite odgovorni prema klubu!

Dodatne informacije kod prvih trenera, a još više na telefone: 011.2861.871; 065.826.8507; 065.826.8508. Bolju predstavu o pripremama možete steći gledanjem nekoliko promotivnih filmova u video galeriji našeg sajta http://skolaodbojke.com/cms/video-galerija/

*U izuzetnim slučajevima, kada zbog nemogućnosti da ide na Zlatibor i kada član želi da ide na oba kampa, deca mlađa od navedenih godišta moći će da idu na kamp u Kraljevo.

Online prijava za pripreme u Kraljevu