Četiri pobede u jednom vikendu

20.10.2013. | Vesti

BEOGRAD – Prvi put u istoriji odbojkaški klub Železničar ostvario je u jednom vikendu četiri pobede u različitim takmičarskim kategorijama.

          Seniorska ekipa Železničara savladala je u 2. kolu Prve lige Klek sa 3:0.

          Muška juniorska ekipa pobedila je Dugu sa 3:2, a kadeti su bili uspešniji od Blok aut-a pobedivši, takođe, sa 3:2.

          Pioniri našeg kluba bili su bolji od beogradskog Partizana i pobedili sa 3:1.

          Nikada u višedecenijskoj istoriji beogradskog Železničara, na čijem čelu su nekada bili slavni treneri, braća Sava i Lazar Grozdanović, istovremeno nije zabeleženo toliko pobeda.

          ,,Klub sa dugom tradicijom ostvario je ovakve rezultate zahvaljujući upornom i sistematskom radu u proteklih pet godina. Počelo je 2008. godine kada je Dalibor Lalovac došao na ideju da osnuje sopstveni klub, koji se kasnije priključio Železničaru u mlađim muškim kateogrijama”, rekao je za naš sajt Ognjen Bulić.

          ,,Kada sam dobio ponudu da radim u klubu ,,Lucky star”, koji je tada bio u osnivanju, imao sam želju da radim sa muškom selekcijom. Želeo sam da vodim generaciju od pionira do seniora. Železničar i odbojkaška škola Lalovca su došli na zanimljivu zajedničku ideju o saradnji. Deca, članovi škole odbojke ,,Lucky star”-a, nisu bili u sistemu takmičenja, pa su priključeni Železničaru, koji opet nije imao mlađe pogone. Tako je na obostano zadovoljstvo počela saradnja škole odbojke ,,Lucky star” i Železničara”, rekao je Bulić.

          Saradnja je bila u povoju sve do 2010. godine. Zajedničkim sistematskim radom momci su počeli da liče na ozbiljnu takmičarsku ekipu i ostvaruju prve pobede. Za manje od pet godina došlo se do ogromnog napretka i brojnih uspeha.

          Pioniri su osvojili prvo mesto na prvenstvu Beograda i bili su vicešampioni Srbije. U istom periodu klub je iznedrio tri reprezentativca. Nemanja Dragović i Marko Dimitrijević nastupali su za selekciju Beograda, a Aleksandar Perišić je igrao za reprezentaciju Srbije u pionirskom uzrastu. Dragović i Nikola Nikodinović su potpisali za seniorsku ekipu Železničara.

          Pre dve godine formirane su tri selekcije, a od prošle godine Železničar je dobio i četvrtu selekciju u kateogoriji juniora.

          ,,Pre pet godina krenuli smo, kako se to kaže, od nule. Za to vreme ostvarili smo uspehe koji su ušli u istoriju kluba. Maksimalno sam dao sebe u ovom poslu, kao uostalom i momci na parketu. Zato smo stigli ovde gde se sada nalazimo. Nikada nisam odustao od svojih ciljeva. Za nas je ovo samo početak. Imao još mnogo prostora za napredak”, izjavio je Bulić.

                                                          Katarina Cvejić