Poštovani roditelji i deco,

Danas smo obavešteni od direktora Poljoprivredno-veterinarske škole, koja je naš domaćin za pripreme i kamp, da zbog havarije na vodovodnim instalacijama koja je prouzrokovala veliku štetu i poplavljenost nekih soba, neće moći da nam omoguće smeštaj u novoizgrađenom krilu doma, jer će za sanaciju trebati dosta vremena. Čak je i smeštaj njihovih učenika od 2. septembra pod znakom pitanja. Uz izvinjenje za okolnosti u koje su nas sve zatekle, omogućili su nam da ove godine sami odredimo šta ćemo imati na meniju za sve vreme boravka i omogućiće nam da u okvirima preostalih kapaciteta budemo komotnije smešteni, tj. da tamo gde je moguće, bude samo po dvoje dece u sobi ili pak, ako je to želja dece, omogućiće nam i nekoliko četvorokrevetnih soba. Iz dosadašnjeg iskustva znamo da je ovo drugo mnogo češća molba dece, zbog druženja koje utiskuje u sećanje dece nezaboravne trenutke. Pored toga, ove godine će nam omogućiti, ako za to ukaže potreba po mišljenju trenera, i korišćenje teretate.

  Uprava doma i osoblje su nam već 10 godina bili dobri domaćini, a ovaj gest sa njihove strane je pokazao da nas smatraju za drage goste i da čine šta je u njihovoj moći da nam boravak kod njih učine lepšim. Zamolili su me da se u njihovo ime izvinim svim roditeljima učesnicima priprema i kampa, kojima je ova promena u organizaciji bitna. Izvinite!  Znamo da mnogima to nije bitno, jer je najčešće pitanje učesnika: “Da li može četvoro u sobi?”, iz čega zaključujemo da je većini učenika smeštaj dobar ako ima dobre uslove za druženje. Poučeni tim i drugim iskustvima, već treću godinu za redom organizujemo kampove tako da razlika u godinama učesnika bude što manja. Pokazalo se kao dobro rešenje, mada i kada su svi zajedno ima svojih prednosti. Sa rastom kluba ovo drugo je postalo nemoguće, jer nigde u Srbiji nemamo ovakve sveukupne uslove za rad, a da ima dovoljno smeštajnog kapaciteta. Svilajnac je po tome jedinstven ali ni on nije toliko veliki da primi sve kampere Lucky Star-a, kojih za sada ima preko 240 (!). Zato ove godine idemo podeljeni u dve uzrasne kategorije.

   Podestiću vas da su zaposleni doma, pre nekoliko godina kada je Svilajnac bio među teže poplavljeniim gradovima, učinili sve što je u njihovoj moći da ne otkazujemo kamp, te da osposobe dom, promene pod u sali i urede ceo park oko doma da mi nismo mogli da primetimo da je tu uopšte bilo poplave. Tada je renoviran i bazen, a okruženje doma je dobilo nove sadržaje i bilo još prijatnije za treninge, trčanje, šetnju, druženje, igru… Ovoga puta stvarno nema vremena za rešenje problema na koji nisu mogli da utiču. Izgleda da je to, po mom ličnom mišljenju, problem sa dosta novoizgrađenih objekata, a posebno onih koji su vlasništvo države, kao ovaj dom. Sve je novo i odlično izgleda, ali izgleda ima neke skrivene nedostatke u gradnji…ili je to samo splet nesrećnih okolnosti. Sa druge strane, razmišljam, ovako je bolje nego da se havarija sa vodovodnim instalacijama desila za vreme našeg boravka (?!). Možda je ovo i sreća u nesreći.

    Lično sam vrlo razočaran ovakvom vešću i osećam jaku moralnu obavezu da se lično izvinim svim roditeljima i polaznicima, i da prenesem i izvinjenje uprave doma.

    Meni lično je ovo dvadeseti (!) jubilarni put za 19 godina rada u odbojci, kako dovodim decu u Svilajnac na kampove i pripreme. Zašto? Zato što nigde gde sam probao ili bio nisam naišao na takvu uviđajnost za potrebe trenera i dece.

    Za više informacija pozovite u kancelariju kluba na: 011 2861 871; 065 8268 508; 065 8268 507.

    Uz reči izvinjenja za novonastale kolnosti,

                                              Sportski pozdrav!

    Dalibor Lalovac Laki, predsednik kluba