I pored aktuelne situacije pripreme za kamp idu po planu

Polazak na kamp na Zlatiboru je u petak 24. jula u 8:00 sati sa parkinga u Mis Irbijevoj ulici (preko puta Beo Shopping Center).

Pre polaska će klubski lekar Ana obaviti razgovor sa polaznicima i roditeljima o zdravstvenom stanju dece, biće izmerena temperatura svima pre ulaska u autobus, dezinfikovane ruke i data maska ako je ne bude imao. Preporuka (ne i obaveza) naše klubske doktorke je da polaznici do polaska na kamp i u toku kampa uzimaju neki od preparata sa kompleksom vitamina C i Cinka, radi boljeg imuniteta.

U toku kampa planiramo da deca nemaju kontakt sa ljudima van našeg kampa. Konkretno, ako im treba nešto iz prodavnice, napraviće spisak i treneri će im to doneti. Osoblje hotela već preduzima ozbiljne higijenske mere koje podrazumevaju da se deca i sobarice ne sreću u sobama, da nema kontakta sa osobljem iz kuhinje i među decom iz različitih grupa. Sve površine koje se dodiruju često se dezinfikuju 5-6 puta dnevno. Planiramo svakodnevno merenje temperature svih učesnika kampa i dvadestetčetvoročasovno dežurstvo naše doktorke Ane

Balon u kome treniramo ima tri odbojkaska igralista i može da se otvori sa dve strane zbog ventilacije, tako da će deca imati higijenske uslove kao da treniraju napolju, a neće im ići sunce u oči. Podloga je od tartana. Dobra vest je da ćemo u našoj smeni biti jedini sportisti tako da ni balon nećemo deliti sa drugim sportistima. Planiramo više pešačkih tura i treninge napolju. Imamo otvreno igralište i igralište za odbojku na pesku.

Preporučujemo da se deca dogovore u Beogradu ko želi s kim da bude u sobi, jer ćemo morati da redukujemo dolaske u druge sobe i preporučujemo da do polaska trče ili voze bicikl svaki dan i rade vežbe snage za noge, stomak, leđa i ruke, kako ne bi na kamp došli potpuno nespremni i možda dobili upalu mišića.

Planirali smo da boravak na preko 1000 m nadmorske visine iskoristimo za što više boravka u prirodi i za pešačke pure, što je sada poželjno ponašanje, jer želimo da deca Zlatibor zapamte kao planinu, a ne onaj urbani deo Zlatibora. Kamp će biti odlična prilika da se sklonimo bar na 7 dana iz Beograda u prirodu.

Treneri koji idu na kamp na Zlatiboru su: Ivan Bulić (zbog dece iz OŠ Vladislav Petković Dis,  SC Olimp i predpionira), Nemanja Brajović Braja (zbog dece iz D. Maksimović i predpionirki), Tamara Protić (zbog dece iz V. Dugoševića i SC Olimp), Mina iz D. Maksimović, Dalibor Lalovac Laki (zbog dece iz Ćirilo i Metodije). Pored njih idu i animatorka Ivana i doktorka Ana zbog sve dece 🙂 .

Neki roditelji su pokazali interesovanje za to da i oni idu sa nama na kamp, jer ove godine neće ići na more. Proverili smo takvu mogućnost danas sa hotelom. To je moguće. Cena boravka roditelja u hotelu je ako idu sa našom grupom 160 evra za 7 punih pansiona. To je cena samo za smeštaj, ishranu (pun pansion), boravišne takse i osiguranja za 7 dana. Roditelji bi mogli po tim uslovima da budu gosti hotela ako dođu kao deo naše grupe, ali bi bili smešteni u posebnim sobama kako se ne bi mešali sa decom. Zainteresovani mogu da se jave na 065 8268 507, 0658268 508 i 011 2861871.

Molimo sve roditelje koji nisu do sada izmirili dug za kamp da to učine što pre, jer između ostalog želimo da smanjimo svaki kontakt i pred autobusom. 

Pošto će doktorki trebati više vremena da obavi razgovor sa polaznicima i njihovim roditeljima, i pošto ćemo morati da se ponašamo nešto drugačije no što smo naučili, cenimo da će pripreme za polazak ići nešto sporije. Zato Vas molimo da dođete oko 7:00 sati na parking sa koga polazi autobus. Molimo Vas i da tada nosite maske i da držite rastojanje od drugih roditelja i dece kako bismo ispoštovali aktuelne mere. 

Zbog radova na putu ocekujamo da cemo putovati nešto duže, zato planiramo putovanje bez žurbe i sa pauzom tako da stignemo na Zlatibor posle 12 sati, tj. na ručak.

Podsećamo Vas da spakujete stvari po spisku koji možete videti OVDE.

Vidimo se pred autobusom!