Lekarski pregledi svih članova su po zakonu o sportu obaveza kluba i članova 2 puta godišnje. To je jedina obaveza koja se pored članarine plaća unašem klubu. Pregled košta 750 din., a obavljaju ga licencirani sportski lekari sportske medicine, na osnovu koga daju mišljenje da li je član sposoban za bavljenje sportom. Po nekada se desi da se na tim lekarskim pregledima otkrije zdravstveni problem koga ni roditelji ni dete nisu svesni, a zbog koga se dete ne može da nastavi da se bavi sportom. Dakle, oni su nekada signal za rešavanje problema, nekada spašavaju dete, a klubu i roditeljima daju sigurnost da će na treninzima i utakmicama dete biti zdravstveno sposobno da podnese napore.
Na lekarski pregled se dolazi sa maskom i prilikom ulaza se dezinfikuju ruke. Deca prvo odgovaraju na nekoliko pitanja koja je propisala Svetska zdravstvena organizacija, te su lekari obavezni da ih postave, potom se meri telesna visina i masa, radi se EKG, sluša se rad srca i disanje, pregleda držanje, po potrebi se dete opterećuje fizički kako bi se ponovo uradio EKG… Ništa ne boli.

Za mlađu decu koja prvi put rade ovakvu vrstu pregleda preporučuje se da dođu sa jednim roditeljem, jer ona ne znaju da odgovore na neka pitanja o bolestima u porodici npr. Nije obavezno. Ako negde zapnemo, zvaćemo Vas.

Raspored lekarskih pregleda je:

Subota 31.10.2020.
• Škola odbojke Veljko Dugošević u SC Olimp od 9 sati u jednoj od svlačionica,
• Škola odbojke SC-Olimp u SC Olimp od 10-11:15 mlađa grupa (pre treninga), a od 11:15 deca iz starije grupe (pre treninga),
• Škola odbojke Desanka Maksimović u Građevinskoj tehničkoj školi (Hajduk Stankova 2), u kancelariji kluba, od 17 sati mlađa grupa, a od 18 sati starija grupa,
• Škola odbojke Ćirilo i Metodije u Građevinskoj tehničkoj školi (Hajduk Stankova 2), u kancelariji kluba, od 18:30 mlađa grupa, a od 19:30 starija grupa,

Ponedeljak 2.11.2020.
• Škola odbojke Dragojlo Dudić u Play Off centru (Bul. Kralja Aleksandra 650), u jednoj od svlačionica, od 19:30,
• Škola odbojke Play Off centar u Play Off centru (Bul. Kralja Aleksandra 650), u jednoj od svlačionica, od 20 sati starija grupa (pre treninga), a od 21 sat mlađa grupa (posle treninga).

Molimo sve da poštuju epidemiološke mere koje nam moraju postati navika, a i uslov su da bismo mogli da koristimo sale.

Napomene:
Za lekarski pregled nije potrebna zdravstvena knjižica, a novac se daje dežurnom treneru koji to evidentira. Ako niste u mogućnosti da navedenog datuma platite lekarski pregled, neka dete dođe na pregled, a novac ćete dati treneru drugi put. Važno je da se pregled obavi što pre.

Ako pregled želite da obavite u svojoj režiji, pogledajte spisak licenciranih lekara sportske medicine u Beogradu (http://www.lekarimedicinesporta.rs/tabela_ustanova_za_pregled_sportista.html), pa ga obavite gde želite. Uzmite u obzir da se pregledi zakazuju uglavnom za neki duži period, da su skuplji i da dete ne može da ide samo na pregled, da Vam treba potvrda da je dete član kluba… Ukratko, znatno je složenije, sporije i skuplje. Naš klub sarađuje sa poliklinikom Pro vita, u kojoj radi najviše licenciranih sportskih lekara, a naši šlanovi, uz napomenu da su članovi OK Lucky Star, dobijaju pregled za 900 dinara. Postoji dosta lekara koji obavljaju ovu vrstu pregleda, a da ustvari nemaju licencu za takav rad (tzv. divljaci)! Jedino pregled licenciranog sportskog lekara je validan i inspekcije ga priznaju, a i nije se igrati sa zdravljem deteta i prepustiti njegov pregled nekome ko nema licencu za obavljanje takve delatnosti.

Vidimo se uzdravlju!