Do 14. oktobra će biti obavljeni lekarski pregledi u svim školama odbojke OK Lucky Star

U školama odbojke OK Lucky Star je uobičajena stvar da se dva puta godišnje, a u skladu sa Zakonom o sportu, obavljaju lekarski pregledi svih članova. Članovi koji nemaju potvrdu licenciranog sportskog lekara da su sposobni za  bavljenje odbojkom, ne mogu trenirati dok ne donesu takvu potvrdu. Klub u narednih nekoliko dana planira lekarske preglede po sledećem rasporedu:

*Ponedeljak 7. oktobar:

  • Škola odbojke Veljko Dugošević od 19:30 do 22 sata

*Sreda 9. oktobar: 

  • Škola odbojke Vladislav Petković Dis od 19:30-21:30 sati

*Petak 11. oktobar:

  • Škola odbojke Desanka Maksimović  od 19:30 do 21:30 sati

*Nedelja 13 oktobar:

  • Škola odbojke SC Olimp-Zvezdara od 11 do 13 sati
  • Škola odbojke Ćirilo i Metodije od 17 do 20 sati

* Ponedeljak 14. oktobar:

  • Škola odbojke Dragojlo Dudić i Play Off Centru i školi odbojke Play Off Centar od 19:30-22 sata

Pregled u organizaciji kluba košta 750 dinara
Svi koji iz bilo kog razloga ne obave lekarski pregled u organizaciji kluba, dužni su do 15. oktobra da dostave potvrdu licenciranog sportskog lekara. Spisak  samo 9 ordinacija u Beogradu koje imaju licencirane lekare sportske medicine, koji imaju pravo da izdaju takve potvrde možete videti ovde. Napominjemo je samo njihov lekarski pregled je validan. U praksi se može sresti dosta onih koji se predstavljaju kao licencirani specijalisti sportske medicine (“divljaka”), ali samo oni koji su zaista licencirani mogu se naći na sajtu nihovog udruženja www.lekarimedicinesporta.rs na kome možete pročitati dosta interesantnih i poučnih tekstova za roditelje. Topla preporuka za ovaj tekst.

Svi takmičari mogu doći na neku od ovih lokacija i obaviti lekarski pregled, ali za dobijanje M3 obrasca, koji im je neophodan za nastupe na utakmicama, moraju na lekarski pregled doći sa laboratorijskim izveštajem (osnovni paket).

Zato oprezno sa tim ko Vam pregleda dete i garantuje da je sposobno za sport. Da li zaista garantuje? Mi smatramo da se nije sa tim šaliti. Zato smo preglede naših članova poverili ordinaciji sa najviše  licenciranihlekara specijalista sportske medicine,  Specijalističkoj ordinaciji medicine sporta ” Provita Sport Medico”

(Ul. Stevana Markovića 1, Zemun, tel. 011 3163068, 065 4300470, 065 9029023, kontakt osoba: Dr.Spec.Med.Sporta Ćećez Bojan).