Od. 1 jula počinje letnja škola odbojke

U vreme kada nam je dosta zatvorenosti i odvojenosti od društva, konačno je došao na red program koji već godinama u nazad sprovodimo u SC Olimp, a ove godine i u OŠ D. Maksimović. To je LETNJA ŠKOLA ODBOJKE, fakultativni program za sve članove OK Lucky Star i neke nove. Pošto na treninge u junu mnoga deca nisu mogla da dolaze, zbog toga što niko nije mogao da ih dovodi, a nekima nije odgovaralo što su treninzi uglavnom organizovani u salama, odlučili smo da obezbedimo uslove koji će i njima odgovarati, i ovo leto, za koje smo se pribojavali da će nam ostati u sećanju po lošem, učinimo aktivnim, atraktivnim i nezaboravnim.

U SC Olimp treninzi će u prvoj polovini meseca biti ponedeljkom, sredom i petkom na otvorenom odbojkaškom igralištu sa novom plastičnom podlogom u terminima od 18:40 do 20 i od 19:40 do 21 sat, od čega će po sat vremena biti baš na igralištu, a u prvih 20 minuta treninga ćemo koristiti druge uslove SC (atletsku stazu, park, otvoreno vežbalište…). Na taj način će nedeljni fond treninga biti 4 (!) sata. U drugoj polovini meseca ćemo trenirati na igralištu za odbojku na pesku pored bazena, gde će se polaznici pored treniranja, lepo i zabaviti, takođe u večernjim terminima od 18 do 19 i od 19 do 20 sati + 20 minuta van igrališta.

Za one kojima odgovaraju samo prepodnevni termini, ove godine ćemo organizovati i letnju školu odbojke u OŠ Desanka Maksimović od 9 sati, a ako bude potrebe za dve grupe i od 10 sati.

Svi učesnici, na obe lokacije, će biti podeljeni po uzrastu i nivou znanja tako da će trenirati sa vršnjacima sličnog odbojkaškog umeća.

U slučaju kiše treninzi se odlažu i nadoknađuju po lepšem vremenu, o čemu trener obaveštava roditelja ili dete putem broja telefona sa koga je dete prijavljeno za učešće. Dakle, zavisno od toga da li je prijava poslata sa detetovog ili roditeljskog broja telefona, roditelji biraju da li žele da komunikacija sa trenerom ide preko njih ili direktno sa detetom.

Izuzetno u julu, moguće je, da se trenira samo pola meseca i da se plati pola članarine. Članarina je za članove kluba koji u članskoj karti imaju overeno polje za jun, 3000 dinara, a za one koji nemaju ili su novi članovi ili su iz drugog kluba je 3500 dinara. Aktuelan je i popust od 10% za plaćanje do 10. u mesecu i popust po 500 din. za dvoje dece iz porodice (samo ako oboje treniraju ceo mesec).

Ovi treninzi su odlična prilika za takmičare i kandidate za takmičare da se prvi trenažni mesec nove sezone (avgust) dočeka što spremnije, a konkurenti ostave za sobom. Zato su nosioci ovih programa upravo treneri koji se u klubu najviše bave selektiranjem dece za takmičare. Odlična su prilika za aktivan odmor svih ostalih, podizanje kondicije, druženje, zabavu i učenje nekih elemenata koji se ne rade u redovnim programima škola odbojke. Toplo vam preporučujemo ove programe!

Osim što naši članovi treniraju, napreduju i uživaju u treninzima, naš cilj je i da deca steknu radne navike i da ojačaju volju u toku raspusta kada nemaju puno obaveza (možda i premalo), pa umesto da spavaju do podne, ono da trče, rade na razvoju fizičkih i motoričkih sposobnosti, smečiraju, igraju odbojku, valjaju se po pesku, prave upijače …i na najbolji način imaju aktivno leto, posle nekoliko meseci neaktivnosti.

Treninge u SC Olimp će kao prvi trener voditi trener Ivan Bulić (prvi trener škola odbojke V P Dis i SC Olimp i predpionira), a pomagaće mu Nemanja Brajović Braja (prvi trener škole odbojke D. Maksimović i predpionirki), a u OŠ D. Maksimović prvi trener će biti Nemanja Brajović Braja. Pomoćnika će odabrati prema potrebama grupe.

Prijave za LETNJU ŠKOLU ODBOJKE su u toku od objavljivanja ove vesti na sajtu, a broj mesta je ograničen zbog kapaciteta igrališta.

Sa treninzima počinjemo u sredu 1. jula 2020. Treneri će na osnovu broja prijava, godišta, odbojkašgog umeća…u koji termin treba doći.

Prijava za treninge u SC Olimp se vrši putem SMS-a, na broj 064 1775 404 (trener Ivan Bulić), a za treninge u OŠ D. Maksimović na broj 064 967 1589 (trener Nemanja Brajović Braja).

U SMS poruci treba da napišete ime, prezime i godište deteta, i eventualno naglašavate da dete prijavljujete za treninge samo u prvoj  ili drugoj polovini jula, ukoliko dete neće trenirati ceo mesec. Nakon prijave očekujte poruku sa informacijama o terminima i ostalim pojedinostima, a broj telefona sa koga budete poslali prijavu će na dalje biti korišćen za komunikaciju (otkazivanje treninga zbog kiše, novi termin treninga i sl.), te Vas molimo da bude dostupan.

Letnja škola odbojke je i prilika da se iskoristi polovina članarine za mart, pa da dete trenira polovinu meseca bez plaćanja. Od septembra nije moguće kompenzovati martovske članarine.

 

Vidimo se na letnjoj školi odbojke!