Kragujevac umesto Kraljeva

Poštovani roditelji,

Obaveštavamo Vas da smo u petak 6. avgusta saznali od uprave doma učenika u Kraljevu da ove godine ipak nećemo moći kod njih da sprovedemo pripreme, jer je dom u sporu sa nekim strancima koji su trenutno smešteni kod njih, te da je nadležno ministarstvo blokiralo izdavanje prostora domu učenika dok se sporna situacija sa strancima ne reši. Mi smo se kao klub našli u nezavidnoj situaciji da 12 dana pred polazak na kamp nemamo gde da odemo, a kao što znate još u martu je sve već bilo dogovoreno i dobili ste flajer sa ponudom. Direktor doma u Kraljevu je obavio razgovore sa nekoliko institucija u pokušaju da nam pomogne u traženju alternativnog rešenja, a mi smo se raspitivali na preko 30 lokacija po Srbiji o mogućnostima održavanja kampa na drugom mestu. Negde nema slobodnih termina, negde kapaciteta, negde sala, negde je preskupo, negde ne bismo mogli da budemo svi u istom smeštaju, negde je smeštaj loš… I kao što smo i očekivali, najbolje i one najpovoljnije destinacije već su zauzete, a 12 dana pred put nismo imali baš neki izbor. Sve u svemu, izbor se sveo na 3 lokacije koje smo u ponedeljak 9.8. obišli da se lično uverimo u kvalitet smeštaja i uslova za treninge i donesemo definitivnu odluku. To su domovi učenika u Kragujevcu, Kruševcu i Čačku. Nakon obilaska ove 3 lokacije našli smo se pred teškim iskušenjem. U Kragujevcu su, sve ukupno, uslovi bolji, ali je znatno skuplje i morala bi da se vrši doplata, u Kruševcu su uslovi lošiji i trebala bi da se vrši doplata, a u Čačku je smeštaj na nivou Kragujevca ali uslovi za treninge bi bili mnogo lošiji. Dilema je bila da li ići na manju doplatu i da učesnici kampa budu nezadovoljni (u Kruševacu smeštajem a u Čačku salom) ili da doplata bude nešto veća ali da budu zadovoljniji (Kragujevac). Kragujevac se kao najbolja opcija pojavio na molbu direktora doma u Kraljevu, a na osnovu prijateljskih odnosa sa direktorkom doma u Kragujevcu. Eto malo sreće u našem problemu!

Dakle, odlučili smo se da ovogodišnji kamp održimo u istom terminu u Domu učenika u Kragujevcu http://www.artem.edu.rs/index.php

 

   

Bićemo smešteni u delu doma u kome su sobe dvokrevetne i trokrevetne. Sve sobe u dosadašnjim kampovima su bile lošije od ovih. Dom raspolaže sa svojom balon halom u kojoj možemo da imamo 2 igrališta za trening. Pored njih, na raspolaganju nam je sala Turističko-ugostiteljske škole Toza Dragović u dvorištu do doma (dakle imaćemo 3 igrališta u 2 sale), otvoreno odbojkaško i 2 košarkaška igrališta sa gumiranom podlogom.

   

Posebno su nam se svideli kutci za druženje kao letnjikovac, poseban klub za druženje sa stolom za stoni tenis i stonim fudbalom, za to pogodni prostori na recepciji i slični. Posebna prednost ovog doma je i što ćemo imati na raspolaganju teretanu sa dosta sprava. U blizini doma je Tempo i Lidl, tako da ćemo lako do prodavnice. Za doručak je dogovoreno da se služi dve vrste doručka (slani i slatki) što je takođe nešto što do sada na pripremama nismo imali. U blizini doma se nalazi trim staza sa dve vrste podloge oko jezera Bubanj koja će nam dobro doći za trčanje.

Još više slika smeštaja možete pogledati na http://www.artem.edu.rs/index.php/odomu/d-d-n-s-2/d-d-n-s-5

 

 

Napominjemo da nam je dom u Kraljevu vratio uplaćene rezervacije. Cena kampa u Kragujevcu  je 210 evra bez obzira kada je bila prijava za kamp. Dakle 30 evra više nego što su platili oni koji su se prijavili za kamp u predprodaji i 10 evra više za one koji su se kasnije prijavili. Svesni smo toga da tako ranija prijava sada nema značaj, ali situacija u kojoj smo se našli nalaže takvo rešenje. Nismo mogli da pregovaramo o popustima za avansne uplate. Ostaje popust od kluba za dvoje dece iz porodice po 15 evra. Klub se, kako bi cenu učinio što približnijom prvobitno utvrđenoj, odrekao dela zarade. Znamo da smo Vama roditeljima i članovima kluba dužni veliko izvinjenje i vrlo nam je neprijatno da tražimo doplatu… IZVINITE, ali samo ovako je bilo moguće sada organizovati pripreme. I ako problem nije do nas, IZVINITE. Svesni smo toga da ne trebate Vi da snosite posledice, te smo zato učinili sve što je u našoj moći da ponudu koja je sada pred Vama učinimo boljom onoliko koliko je i skuplja.

Svi koji nisu u mogucnosti da uplate ceo iznos do polaska, razliku od prvobitne cene mogu platiti i posle kampa, do 1.11.2021..

                 Levo navodimo dobre strane novog aranžmana, a sa desne loše:

Bolje sobe                                                                                              Doplata 30 evra

Teretana

Klub za druženje

Trim staza

3 igrališta umesto 2

Otvoreno odbojkaško igralište

Za nama su 3 možda najstresnija dana od postanka kluba… Bilo je teško, ali smo našli rešenje.

Ako nekome sadašnja ponuda ne odgovara, razumećemo da odustanete do četvrtka 12. avgusta i vratiti sav novac (i rezervaciju). Jedino bismo Vas zamolili da pošto nemamo osnov po kome bismo podizali novac sa računa kluba da on bude računat za naredne članarine Vašeg deteta.

Za dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju na 011.2861.871, 065.8268.507  i  065.8268.508.

Hvala Vam na razumevanju i IZVINITE!

                                                                                                                                                          Dalibor Lalovac Laki, predsednik kluba