Od petka 15 maja 2020. godine klub počinje sa radom

Konačno dobre vesti!

Prvi će na treninzima biti naši takmičari. Oni će od petka 15. maja polako početi da treniraju, za sada samo napolju, iako preporuke Kriznog štaba za suzbijanje bolesti Covid-19, od 28. aprila, na snazi od 11. maja. Naime tim preporukama je bliže određen način sprovođenja treninga na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Škole, u kojima je većina naših treninga, jošuvek nisu dobile ništa napismeno da mogu da dozvole treninge na i u svojim sportskim objektima, te čekamo da se to desi kako bismo mogli da počnemo sa treninzima i u školama odbojke. U onim u kojima imamo uslove, za sada, za treninge napolju, možda ćemo početi sa treninzima, a u onim u kojima nema uslova za njih, verovatno ćemo čekati da nam škole odobre ulazak u sale.

Razmatramo sve opcije kako bismo zadržali kakav takav kontinuitet u radu. Preporučujemo svim članovima da budu aktivni kako ne bi na prvi trening došli potpuno nespremni. Onima koji su zapostavili svoju kondiciju preporučujemo Tabata programe

4 minuta: https://www.youtube.com/watch?v=Z4ziWoCuf5g

7. minuta: https://www.youtube.com/watch?v=mmq5zZfmIws&t=3s

12. minuta: https://www.youtube.com/watch?v=vVrgZJ2_pvA

ili izazov u čučnevima: https://www.youtube.com/watch?v=51_2XMbwxqo

Nemojte zapostaviti ni tehniku, nego loptu u ruke i napolje… Nema više izgovora.

Preporuku Kriznog štaba iz koje možete videti da su se stekli realni uslovi za treninge napolju i u sali, naravno uz određene mere predostrožnosti, od kojih neke preduzimamo inače, a ostale smatramo za realno ostvarljivim, možete preuzeti OVDE.

U narednom periodu očekujemo još veće popuštanje mera za suzbijanje virusa i sve relaksiraniji rad. Za sada su nam planovi da se svi u junu vratimo u sale, da u julu takmičari ne prave pauzu već treniraju vredno za novu sezonu, da u SC Olimp, za decu koja ne idu na kamp na Zlatiboru u julu organizujemo Letnju školu odbojke (pola meseca na otvorenim igralištima, a pola meseca na pesku pored bazena). U avgustu planiramo sa intenziviranjem priprema takmičara u sali SC Olimp i pripreme u Kraljevu za takmičare i kamp za svu decu iz škola odbojke.

U poslednja dva dana je primećen rast broja prijava za kamp na Zlatiboru i u Kraljevu. Napominjemo da smo ove godine zbog toga što smo kamp na Zlatiboru planirali krajem jula, i time možda nekim roditeljima poremetili planove za leto, omogućili da u Kraljevo idu sve kategorije članova, od onih najmlađih do najstarijih takmičara. Naravno svako će trenirati po posebnom programu i sa onima koji su sličnog tehničkog i igračkog nivoa, kime, po čemu je naš klub prepoznatljiv.

Još samo malo strpljenja i,

                                                        Vidimo se na treninzima!