Počinje priča o kampovima…

Ove godine organizujemo kamp u Svilajncu i kamp/pripreme u Kraljevu. Posebnost ovog drugog je u tome što će moći da se prijavi za 7 ili 10 dana. Na kamp u Svilajnac bi trebala da idu deca 2009. godište i mlađa, a u Kraljevo 2008. i starija, ali to nije fiksno određeno. Uvek bude grupa dece koja žele da idu na kamp, ali iz raznih razloga ne mogu na idu  na onaj na kome su prevashodno njihova godišta, već se formira jedna grupa samo za tu decu i dnevne aktivnosti se prilagode njihovim mogućnostima i potrebama. Čak, neki budu veoma zapaženi, tako da godište nije uvek presudno za uspešnost i dobar provod na našim kampovima.

Ove sezone su cene smeštaja i ishrane značajno povećane (u Kraljevu npr. čak za 36% !), te su i cene prema roditeljima korigovane. Stiče se utisak da sve poskupljuje, samo članarina ostaje ista… (Već 13 (!) godina je ista.)

Uskoro očekujte flajere sa naše kampove, a za one koji žele da se među prvima prijave ili ako izgube Prijavni list za kamp, možete ga preuzeti OVDE

Prvo nas očekuje Svilajnac…

14. letnji Lucky Star kamp Svilajnac 2022.

     Poštovani roditelji,

     Ove godine se vraćamo na provereno dobro mesto, za koje mnoge članove vezuju samo lepe uspomene – Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika (https://poljvet-svil.edu.rs/). Svilajnac je idealno mesto za rad sa sportistima na 110 km od Beograda sa najboljim domom učenika u Srbiji, posebno od kada je u funkciji novo krilo doma u kome smo ovoga puta smešteni. Kamp je od 4. do 11. avgusta 2022. za decu 2009. godište i mlađe (*uz izuzetke ako neko ne može da ide na kamp/pripreme u Kraljevo sa svojim godištem).


     Trenažne grupe su podeljene po uzrastu i nivou odbojkaškog znanja, kako bismo dodatno podstakli upoznavanje i druženje, a tako i atmosferu i doživljaj kampa. Dosadašnje iskustvo kaže da preko 70% članova koji su redovni polaznici kampova, pre ili kasnije, postanu takmičari. Kamp je, godinu dana čekano, sastajalište najupornijih, najvrednijih, najposvećenijih, najamicioznijih i po mnogo čemu naj… članova kluba. Na kamp, naravno, ide veliki broj trenera, na 10-oro dece ide jedan trener.

     Cilj boravka je sedmodnevni sportski život, koji se gotovo sve vreme odvija u trenažnoj grupi ili ekipi. To je prilika da se bude zapažen za takmičarske selekcije kluba, da se trenrira dva puta dnevno, najčešće 2 x 1,5 sat, da se prihvate osnovna načela sporta, da se proba nešto novo iz odbojke, da se uči od više trenera, prilika za razvoj komunikacionih veština, prilika za nova poznanstva i druženja…, a sve uz sportsku igru koji svi volimo i koja nas spaja. Sve to je praćeno dobrom zabavom i sigurnošću polaznika, za šta je zadužen poseban tim trenera, obezbeđenja, lekar, animator. Neki će možda prvi put namestiti svoj krevet, biti tačni u ispunjavanju dnevnih obaveza, imati osećaj odgovornosti prema drugima iz ekipe, pojesti sve iz tanjira, odvojiti se od porodice, zaljubiti, opustiti se i pokazati šta znaju ili otkriti svoj novi talenat…

Imamo zaista odlične uslove. Na raspolaganju su nam 2 sale, 6 otvorenih igrališta, bazeni, trim staza kroz borovu šumu, atletska staza, teretana na otvorenom, igralište za „šumsku odbojku“, učionice, letnjikovci, trambolina, Wi-Fi, puno kutaka za druženje…, treninzi su često uz muziku, a posle treninga ne idemo kući nego se druženje nastavlja (!)… na izletu, na bazenu, u šetnji, na ručku, drugom treningu, za večerom, u toku večernjeg izlaska ili programa, na klupi sa dobrim društvom, u snovima, a sutra… opet iznova…

     Učešće na kampu nije obavezno, ali je vrlo poželjno za svako dete, za njegov sportski napredak, a posebno za socijalizaciju, jer živi 7 dana sa svojim vršnjacima.


     Aranžman obuhvata:
• 7 punih pansiona
• prevoz na relaciji Beograd – Svilajnac – Beograd,
• smeštaj u 1/3 sobama sa kupatilom
• dva treninga + futing,
• svakodnevni ulaz na bazen (ako vremenski uslovi dozvole),
• obrazovno-pedagoški rad sa decom,
• poludnevni izlet u Aqua park Jagodina,
• učešće na turniru sa medaljama i peharima,
• korišćenje Wi-Fi mreže, TV sale, stonog tenisa…,
• večernji programi sa animatorima,
osiguranje učesnika 24/7,
lekar na kampu 24/7,
majicа sa kampa,
• fotografisanje tokom kampa

     Dakle, pored aranžmana, polaznicima ne treba ništa sem džeparca za sladoled. Sve ostalo je u ceni aranžmana. Na kampu smo svi jednaki, trudimo se da se materijalne razlike među učesnicima ne vide, pa Vas molimo da džeparac bude do 2.000 dinara i da se ne nose vrlo vredne stvari.

Primer satnice jednog dana na kampu:
07:30 – ustajanje
07:40 – futing
08:10 – spremanje soba
08:30 – doručak
09:00 – pregled (pregled i ocenjivanje soba)
09:30 – 11:00 prepodnevni trening
11:15 – 13:00 bazen
13:15 – ručak
14:00 – 15:30 popodnevni odmor
16:00 – 17:00 predavanje „Pozicije u igri“
17:30 – 19:00 večernji trening
19:30 – večera
20:30 – večernji program „Just Dance“
22:15 – povečerje

     Cena kampa je 230 €. Za prijave do 10. marta popust je 20 € (210 €). Nakon toga pozovite 011.2861.871 da se raspitate o slobodnim mestima u novim smeštajnim kapacitetima, jer je broj učesnika ograničen na 105 (!). Cene su u odnosu na prethodne godine povećane jer su smeštaj i ishrana značajno poskupeli. Uplate u gotovini su u evrima, a na račun kluba u dinarskoj protivvrednosti po gornjem kursu NBS na dan uplate. Član je prijavljen za kamp tek kada se ispune 2 uslova: 1. predaja popunjene i potpisane prijave u papirnom obliku (ili poslata online prijava) i 2. uplata rezervacije u iznosu od 50 €. Samo jedan od 2 uslova se ne smatra kompletnom prijavom! Ostatak se uplaćuje po dinamici koju izaberu roditelji do 28.7.2022. Popust na dvoje dece iz porodice je 20 € po detetu, a na troje po 25 €. Mogu se koristiti obe vrste popusta zajedno.

     Polazak iz Beograda je 4. avgusta pre podne, a povratak 11. avgusta oko podne. Preciznije informacije daćemo do kraja juna, kada ćete dobiti i spisak stvari za kamp.

     U slučaju odustajanja od priprema do kraja maja, ceo uplaćen iznos će Vam biti vraćen, a nakon toga rezervacije se ne vraćaju, bez obzira na razlog odustajanja (!). Ovo praktično znači da neko može da se prijavi do 10. marta i osigura popust na raniju prijavu i ako nije siguran da li putuje, a do 31. maja da se predomisli i da nema nikakve troškove (!).

     Dodatne informacije kod prvih trenera (pre ili posle treninga) ili na telefone: 011.2861.871; 065.826.8507; 065.826.8508. Svima koji nisu bili do sada na kampu preporučujemo da sa roditeljima pogledaju promotivne klipove u video galeriji našeg sajta www.skolaodbojke.com i sajta posvećenog samo kampovima www.luckystar.rs. Na ovim klipovima možete videti i neke sadašnje trenere iz vremena kada su bili u školi odbojke… Oni koji su više puta bili u Svilajncu vole da kažu: „Svilajnac ima dušu!“

     Kampovi su nezaboravna iskustva, kao i ekskurzije, kojih se sećamo do kraja života. Svilajnac je mnogima u srcu i evocira drage uspomene. Naš zadatak je da tako bude i sa Vašim detetom.

Zatim idemo u Kraljevo…

14. letnje pripreme Kraljevo 2022.
(17-24.(27.) avgust 2022.)

     Poštovani roditelji,
     S namerom da se naši članovi edukuju i nastave sa upoznavanjem lepota Srbije, po 14. put, ove godine u Kraljevu, naš klub organizuje letnje odbojkaške pripreme takmičara za sezonu 2022/2023. od pionirskog uzrasta i za starije, i kamp za članove škola odbojke istog uzrasta. Dakle, za decu 2008. i starije (*uz izuzetke ako neko ne može da ide u Svilajnac sa svojim godištem). Bićemo smešteni u Domu učenika srednjih škola Kraljevo (http://www.domkraljevo.rs/), koji je Ministarstvo prosvete kategorisalo kao dom „A“ kategorije, po troje u sobama sa kupatilom i internetom i ako su neke sa 4-5 kreveta (Dakle, uživaćemo u konforu većih soba). Dom ima vrlo prijatne prostorije za druženje, večernje programe, letnjikovce, svoju pekaru u kuhinji, a najveća prednost mu je nova hala koja se zavesom pregrađuje na dve.

      Učesnike smo podelili po uzrastu kako bismo dodatno podstakli upoznavanje, druženje, a tako i atmosferu i doživljaj priprema. Na pripremama je veća mogućnost da deca iz škola odbojke budu zapažena od trenera pionirskih, kadetskih i juniorskih ekipa, a možda i da treniraju sa njima, što često bude slučaj. Dosadašnje iskustvo kaže da preko 70% članova koji su redovni polaznici kampova, pre ili kasnije, postanu takmičari. Pripreme su, godinu dana čekano, sastajalište najupornijih, najvrednijih, najposvećenijih, najambicioznijih, najtalentovanijih i po mnogo čemu naj… članova kluba.

    Ove godine, zbog velikog interesovanja za pripreme u trajanju od 10 dana, postoji mogućnost da se na pripreme ide na 7 ili 10 dana. Cilj su pripreme takmičara za sezonu 2022/2023., a za članove škola odbojke doživljaj sedmodnevnog ili desetodnevnog sportskog života, koji je skoro sve vreme u trenažnoj grupi ili ekipi. To i je prilika da trenrira dva puta dnevno (najčešće 2 x 1,5-2 sata), da se prihvate osnovna načela sporta, za nova poznanstva i druženja, a ponajviše za dobru zabavu uz igru koji svi volimo i koji nas spaja. Imamo odlične uslove za treninge i zabavu. Pored nove hale sa 2 igrališta na raspolaganju nam je i sala šumarske škole koja je u istom dvorištu, otvorena igrališta, sale za sastanke, gradski bazen, letnjikovci… U blizini ima dosta istorijskih znamenitosti, a neke planiramo da obiđemo (Prošli put smo npr. obišli manastir Žiča). Sa nama je u smeštaju i naš lekar 24 sata dnevno.

     Učešće na pripremama nije obavezno, ali je vrlo poželjno, zbog zauzimanja zapaženog mesta u ekipi već na početku sezone, fizičke aktivnosti i uopšte sportskog napretka, a za članove škola odbojke, prilika da budu primećeni od strane trenera takmičarskih selekcija.
Treninzi su često uz muziku i drugačiji no u Beogradu, a posle treninga ne idemo kući nego se druženje nastavlja (!)… pored reke, na bazenu, na izletu, ručku, u sobi, na sledećem treningu, večeri, u gradu, na večernjem programu, na klupi, u snovima…, a sutra… opet…

 

     Ceo aranžman obuhvata:
7 ili 10 punih pansiona (nedelju dana ranije mi biramo meni, a za doručak je planiran Švedski sto ako epidemiološka situacija dozvoli),
• prevoz na relaciji Beograd – Kraljevo – Beograd,
• smeštaj u 1/3 sobama sa kupatilom i internetom,
• dva treninga + futing,
• obrazovno-pedagoški rad,
• poludnevni izlet sa prevozom i ulaznicama (Vrnjačka banja/ manastiri Žiča, Studenica, Ljubostinja/ tvrđava Maglič ili sl.),
• učešće na turniru,
• korišćenje Wi-Fi mreže i TV, stonog tenisa…
osiguranje učesnika 24/7,
• večernji grupni izlasci i zabavne večeri,
dežurni lekar 24/7,
majicа sa priprema,
• fotografisanje tokom priprema (fotografije se kasnije mogu preuzeti sa sajta kluba).

   Primer satnice jednog dana na pripremama:
07:30 – ustajanje
07:40 – futing
08:10 – spremanje soba
08:30 – doručak
09:30 – 11:30 prepodnevni trening
13:00 – ručak
14:00 – 16:00 popodnevni odmor
16:30 – 17:30 predavanje „Specifičnosti smečiranja iz zone 1“
18:00 – 20:00 večernji trening
19:30 – večera
20:30 – izlazak u grad
23:00 – povečerje

     Kampovi su nezaboravna iskustva, poput i ekskurzija, kojih se sećamo do kraja života, samo još malo bolja, jer smo sa onima koji su kao i mi – zaljubljenici u tu magičnu igru. Naš zadatak je da tako bude i sa Vašim detetom.

 

     Cena priprema od 10 dana je 290 €, a za 7 dana 230 €, a za prijave do 10. marta popust je 20 € (270 € – 10 dana / 210 € -7 dana). Cene su u odnosu na prethodne godine povećane jer su smeštaj i ishrana značajno poskupeli. Uplate u gotovini su u evrima, a na račun kluba u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

     Član je prijavljen za pripreme tek kada se ispune 2 uslova: 1. predati treneru popunjenu i potpisanu prijavu u papirnom obliku (ili poslati online prijavu sa sajta www.luckystar.rs), i 2. uplati rezervaciju u iznosu od 50 €. Obavljen samo jedan od dva navedena uslova se ne smatra prijavom za kamp! Ostatak se uplaćuje po dinamici koju izaberu roditelji, a najkasnije do 11.8.2020. Popust na dvoje dece iz porodice je 20 € po detetu, a na troje po 25 €.

 

  Polazak iz Beograda je 17.8. pre podne, a povratak iz Kraljeva 24. odnosno 27.8. oko podne, zavisno od toga koliko je ko bio na pripremama. Preciznije informacije o vremenima polazaka očekujte do kraja juna.

     U slučaju odustajanja od priprema do kraja maja, ceo uplaćen iznos će Vam biti vraćen, a nakon toga rezervacije se ne vraćaju, bez obzira na razlog odustajanja (!). Ovo praktično znači da neko može da se prijavi do 10. marta i osigura popust na raniju prijavu i ako nije siguran da li putuje, a do 31. maja da se predomisli i da nema nikakve troškove (!).
       Molimo sve zainteresovane da se prijave što pre kako bismo mogli da na vreme dogovaramo prevoz, izradu opreme za polaznike, osiguranje učesnika, odredimo koliko i kojih trenera će putovati, koji treneri će raditi tada u Beogradu, koliko će biti trenažnih grupa, koliko sati sale će biti zakupljeno, itd. Prijave u poslednjih mesec dana pred polazak, pričinjavaju klubu velike probleme oko navedenih obaveza, jer i pored toga što je sve na vreme organizovao, mora npr. u jeku sezone da traži veće autobuse, po većoj ceni za sve putnike…, a nekada iz navedenih razloga nisu ni moguće. Molimo Vas, da po tom pitanju, budite odgovorni!
      Dodatne informacije kod prvih trenera, a još više na telefone: 011.2861.871; 065.826.8507; 065.826.8508. Bolju predstavu o pripremama možete steći gledanjem nekoliko promotivnih filmova u video galeriji našeg sajta www.skolaodbojke.com ili na prezentaciji kampova na sajtu www.luckystar.rs