ZA NAŠU NINU

19.05.2015. | Vesti

Screen Shot 2015-05-18 at 11.11.53

 

Screen Shot 2015-05-18 at 11.11.41

21.05.2015. godine

U Beogradu

 

Dragi prijatelji, molimo Vas za pomoć.

Moja ćerka Nina Spremović koja ima petnaest godina, razbolela se od teške bolesti, akutne monoblastne leukemije tipa M5, za čije lečenje je neophodno presađivanje koštane srži. Hospitalizovana je i započela terapiju u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. S obzirom da se radi o retkoj  bolesti, koja se ubraja u tip leukemije sa visokim rizikom, nastavak lečenja i ovu operaciju bi bilo bolje obaviti u nekom od svetskih centara, jer bi lečenje u nekom od centara sa većim iskustvom vezanim za ovakav tip bolesti i sa boljom tehničkom opremljenošću povećalo njene šanse za ozdravljenje.

U toku je prepiska sa profesorom Lokatelijem iz medicinskog centra u Rimu, koji se specijalizovano bavi lečenjem ovakvih bolesti kod dece. Prema prvim informacijama koje smo dobili od prof.dr.Nade Basare, kada smo tražili informacije koliko bi sama transplantacija koštala, red veličine finansijskih sredstava potrebnih za ovo lečenje je oko 135.000 EUR.

U ,,BANCA INTESA’’ su otvoreni dinarski i devizni račun za prikupljanje pomoći. Broj dinarskog računa ako se plaća iz ekspoziture ,,BANCA INTESA’’ je 51 -102 – 00154710. Ako se uplaćuje na dinarski račun iz neke druge banke uplatnica se popunjava na sledeći način:

Račun primaoca: 160 -1-73   Poziv na broj: 51-102-00154710  Svrha uplate: Za lečenje deteta.

U prilogu vam dostavljamo lekarski izveštaj iz Univerzitetske dečije klinike, informacije o troškovima lečenja iz jednog od svetskih centara koji se bave lečenjem ove bolesti, kao i instrukcije za plaćanje deviznim sredstvima iz inostranstva.

Pošto za ovu vrstu bolesti transplataciju treba obaviti u kratkom periodu koji bi trebalo da usledi ubrzo posle hemioterapije koja se završila u utorak, 12.05.2015. godine, molimo vas da ovu našu molbu za pomoć razmotrite u što je moguće kraćem roku.

U toku su i kontakti sa nadležnim državnim fondovima, ali ne znamo u kom vremenskom periodu će oni odreagovati, a ova operacija se mora hitno obaviti. Potrebno je do kraja iduće nedelje javiti klinici u Italiji da li su prikupljena sredstva za lečenje.

Stoga vas molimo da ukoliko možete da pomognete, to bude u narednih nekoliko dana.

Unapred zahvalni,

Ninini roditelji Vida i Nenad Spremović

Adresa: Vranjska 23, Beograd, Srbija

Kontakt telefoni: 011 2416 927

064 858 24 99

 Prilog

  1. Lekarski izveštaj (Ninina dijagnoza)
  2. Informacije o troškovima jednog od svetskih centara
  3. Instrukcije za plaćanje u evrima
  4. Instrukcije za plaćanje u US dolarima

Ninina dijagnoza

obavestenje_jednog_od_svetskih_centara

instrukcija_za_uplatu_eur

instrukcija_za_uplatu_usd

Dragi članovi, priatelji kluba i svi ljudi dobre volje

Naša NINA SPREMOVIĆ, koja je do pre dve nedelje vredno trenirala u školi odbojke, teško se razbolela. Boluje od akutne monoblastne leukemije (M5) koja spada u retke i visokorizične bolesti. Trenutno je na hemioterapijama, a odmah zatim mora na transplantaciju koštane srži koja košta neverovatnih 135.000 eura…! Roditelji su se obratili mnogima za pomoć. Neophodno je da svi što brže reagujemo! Recite svima koje znate za našu Ninu.

Od sutra će svi članovi OK Lucky Star dobijati po nekoliko letaka, za koje Vas molimo da prosledite ljudima za koje mislite da žele da pomognu. Drugi nači da pomognete je uplata na račun ( u prilogu ), treći je da u zatvorenoj koverti, sa naznakom “Za našu Ninu”, sa ili bez pisma podrške, donirate novac. Koverte dajte prvim trenerima, a oni će njenom treneru Željku Jezdimiroviću (treninge ima ponedeljkom, sredom i petkom od 19:30 do 21:30 u OŠ Veljko Dugošević, četvrtom u SC Olimp-Zvezdara od 20 do 22, a subotom i nedeljom od 11 do 13 sati), koji će ih lično odneti Nininim roditeljima. Četvrti način da pomognete Nini je da preko društvenih mreža obavestite sve koje znate o Nini ili postavite link ove vesti: http://skolaodbojke.com/cms/blog/za-nasu-ninu/

Broj dinarskog računa za prikupljanje pomoći u ,,BANCA INTESA’’ (ako se plaća iz ekspoziture ,,BANCA INTESA’’) je 51 -102 – 00154710 , a ako se uplaćuje na dinarski račun iz neke druge banke uplatnica se popunjava na sledeći način:

Račun primaoca: 160 -1-73   Poziv na broj: 51-102-00154710  Svrha uplate: Za lečenje deteta. Ukoliko se novac uplaćuje u evrima ili dolarima treba postupiti po instrukcijama koje su u prilogu.

POKAŽIMO SE I VAN TERENA !

 NAŠA NINA SADA IGRA NAJVAŽNIJU UTAKMICU U ŽIVOTU! SA NAMA ĆE SIGURNO POBEDITI!