OK Lucky Star je 25. 3. 2017. uveo u sport još tridesetak dece!

U subotu 25. marta 2017. u Centru za kulturu i sport Šumice, od 9 do 14 sati je održana manifestacija pod nazivom „Dan za odbojku“. 29. februara, dakle svake četvrte godine, u Srbiji se organizuje „Dan više za odbojku“, ali zaposleni u Odbojkaškom klubu Lucky Star su hteli da i jedan „običan“ dan bude baš dan za odbojku, dan kada će neki novi klinci odvojiti dan za odbojku i probati je. Toga dana je bio i „Dan za planetu“ kada su se svetla gasila na sat vremena, ali uz OK Lucky Star to je bio za decu početnike, pre svega, dan za odbojku.

Manifestacija je organizovana sa namerom da se deca koja se ne bave ni jednim sportom uključe u sport, da se dodatno popularizuje odbojka, da se početnicima omogući da se besplatno oprobaju u toj magičnoj igri, te da ako im se svidi mogu bez obzra na materijalni status roditelja da treniraju mesec dana.Na 3 igrališta smo mogli da vidimo prvo pokazni trening dece, članova škole odbojke koji je imao za cilj da se predstavi široj javnosti rad kluba, a onim početnicima koji su došli da se oprobaju u odbojci, da vide da odbohju mogu trenirati ravnopravno i dečaci i devojčice, visoki i niski, mlađi i stariji, spretni i oni manje spretni…Odbojka je za sve! Mogli su se videti pokazni treninzi kadeta OK Lucky Star koji su trenutno vodeći u Beogradu, vođeni jedinim trostrukim selektorom u odbojci, trenerom Ognjenom Bulićem.

Gledali smo i revijalne utakmice takičara OK Lucky Star i roditelja protiv svoje dece, inače polaznika škole odbojke. Takmičilo se u odbijanju prstima u paru i pojedinačno, a najviše pažnje je privuklo takmičenje na poligonima okretnosti, gde je na 10 učesnika prva tri dobijalo poklon vaučere za treniranje u školi odbojke, odbojkaške lopte ili majice kluba. Preko 70 učesnika se putem sajta prijavilo za poklon vaučere za mesec dana treniranja. Neka deca su kući odnela i po 2 nagrade. Većina dece koja su učestvovala na treninzima organizovanim baš za njih je kući odnela neki poklon od kluba, ali nam se čini da su svi otišli puni utisaka. Već sutradan su neka deca došla u šole odbojke da iskoriste svoje poklon vaučere.

Učestvovalo je preko 300 dece, od čega oko 80 početnika, koji su bili u centru pažnje. Više detalja možete videti u foto galeriji kluba na http://skolaodbojke.com/cms/foto-galerija-2017/nggallery/2017/dan-za-odbojku i na sledećim linkovima :

https://www.facebook.com/luckystarvolleyball/

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=316962

http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&GalID=281776&vs=0&page=0

https://www.youtube.com/watch?v=nSQa37ak8OE

http://www.b92.net/sport/odbojka/vesti.php?yyyy=2017&mm=03&dd=26&nav_id=1243901

http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.html:656921-Dan-za-odbojku-Sto-vise-dece-da-se-bavi-sportom

http://www.naslovi.net/2017-03-26/b92/odrzana-manifestacija-dan-za-odbojku/19799286

Večeras u 23:10 i sutra (29.3.) u 12 sati možete videti na SOS kanalu prilog o Danu za odbojku.

Sa zadovoljstvom konstatujemo da je manifestacija sasvim uspela i da smo od nje do danas već tridesetak dece uključili u sport! Nastavite da trenirate! Odboja je život, odbojka oplemenjuje!